:: Hegylakó ::
   KezdőlapGYIKKépekKapcsolatMeghívó
2024 April 29 - 00:39:17   
Idézetek
"Maga az a fajta nő, aki elfogad tanácsokat?" (Connor MacLeod)
Navigáció
HEGYLAKÓ
1982-2006
Tartalom
Epizód-ismertetők
Mikor történt
Rendezők, írók
Szereposztás
Szinkronszínészek
Zene
Humor

Navigáció
GYIK
Képek

Társoldalak
ÁTJÁRÓ NAP
HUNLANDER archivum

Menü
Linkek
Hírek
Cikkek
Legújabb képek




Legújabb cikkek
Magyar ásványvizet r...
Christopher Lambert ...
A segítőkész halhata...
Christopher Lambert ...
Korhű jelmezben foga...
Legújabb linkek
Highlander: The Game
The Methos Chroni...
Jim Byrnes magyar...
Lost Colony - kép...
A "Forrás" zenesz...
Születésnapok
Christopher
Lambert
március 29.
Sean Connery
augusztus 25.
Clancy Brown
január 5.
Beatie Edney
október 23.
Roxanne Hart
július 27.
Freddie Mercury
szeptember 5.
Adrian Paul
május 29.
Jim Byrnes
szeptember 22.
Peter Wingfield
szeptember 5.
Marcus Testory
május 5.
Bruce Payne
november 22.
Lisa Barbuscia
június 18.
A segítőkész halhatatlan - www.helloinfo.hu

A sármos, olaszos külsejű színész több - magánéleti és hivatalos - szállal is kötődik Magyarországhoz. Számára ezek közül bizonyára a legfontosabb, hogy félig magyar származású barátnője itt lakik. Érte gyakorta átrepüli az óceánt, hogy távol a világ zajától, a fürkész szemek vizsgálódásától, békében és nyugalomban eltölthessen vele pár napot. Adrian már forgatott nálunk, és legújabb filmjének - a "Nine miles down" című thrillernek - egyes jeleneteit is itt fogják majd rögzíteni a namíbiai sivatagi felvételek után.

A leginkább csak Duncan McLeod-ként emlegetett sztár június elején érkezett hazánkba, a Jövő Házában rendezett VII. Átjáró Fesztivál egyik díszvendégeként. A rendezvény előestéjén ellátogatott kedvenc éttermébe (a belvárosi Óceán Bár & Grillbe), ahol a tiszteletére rendezett VIP partyn a hazai média és filmes szakma több neves személyisége is megjelent. A fesztiválprogram szerint a közönségtalálkozóra szombaton került sor. A zsúfolt színházteremben Adrian órák hosszat készségesen, szellemesen és fáradhatatlanul válaszolgatott a rajongók kérdéseire, majd a hétvége mindkét napján hősiesen állta az autogramkérők és lelkesen fényképezni vágyók rohamát.

(Ismerve a nálunk sztárnak kikiáltott egyes hazai "hírességek" stílusát, nem ártott volna, ha néhányan beülnek a találkozóra, hogy leckét vegyenek szerénységből, közvetlenségből, emberségből - és abból, hogyan kell és lehet a közismertséggel és/vagy a népszerűséggel együtt élni.)

A közkedvelt színésszel nemrég sikerült találkoznom. Adrian a tőle már megszokott kedvességgel és türelemmel állta a kérdések özönét.


- Mit szólt akkor, amikor felkérték, hogy legyen díszvendég az Átjáró Fesztiválon?
- Nagyon örültem a meghívásnak, ugyanis még soha nem voltam hasonló rendezvényen Magyarországon. Véleményem szerint a rajongók tábora ugyanúgy összetart itt is, mint Lengyelországban, Hollandiában, Franciaországban, Angliában vagy Amerikában, hiszen mindenütt hasonló típusú emberek érdeklődnek a tudományos-fantasztikus filmek és irodalom iránt.

- Ön Duncan McLeodként halhatatlant, a Zsaru az űrből (Tracker) nyomozójaként pedig egy másik bolygóról érkezett - természetfeletti képességekkel rendelkező - idegent testesít meg. Hisz Ön a természetfölötti erőkben, illetve abban, hogy léteznek más, idegen kultúrák is rajtunk kívül?
- Igen, hiszek az összesben. Butaság lenne azt hinni, hogy nincsen rajtunk kívül más élet az Univerzumban. Nem tudom, hogy mi az, de mindenképpen lennie kell valaminek.

- Hisz Ön Istenben?
- Feltétlenül hiszek egy felettünk álló hatalomban. A vallás azonban különböző egyházak, országok, kultúrák értelmezése Istenről. A hindu, a muszlin, a katolikus és a többi irányzat csak egy-egy elképzelése annak, hogy Istennek milyennek kellene lennie. Ez nem azt jelenti, hogy az egyik rosszabb vagy jobb, hiszen végül is bárki bármiben hisz, az Isten egy és ugyanaz.

- Ön nemrég fejezte be a Hegylakó ötödik részének, a Forrásnak a forgatását. Úgy tudom, a felvételek egy részére a hideg Litvániában került sor. Nehezek voltak a körülmények?
- Hideg volt ugyan, de még zordabb lett az időjárás, miután eljöttünk onnan. Litvánia láthatóan fejlődik, ami meglátszik a stúdiókon és a filmgyártásban is. A nehézséget inkább az okozta, hogy sokan nem voltak hozzászokva az amerikai vagy a nyugati stílusú csapatmunkához, ezért más országokból kellett embereket hoznunk, hogy megmutassák, hogyan is képzeljük el a dolgot. Ez bizony elég körülményesen ment, mivel folyton fordíttatni kellett, hogy megértsék, mi az, amit várunk tőlük.

- Ön nemcsak, mint színész, hanem mint executive producer (magyarul: ügyvezető igazgató) is fémjelzi ezt a filmet. Miben tér el ez a rész az előzőektől?

- Próbáltunk minél többet változtatni rajta. A koncepció az volt, hogy a kor vizuális és technikai igényeinek megfelelve, speciális effektusokkal fűszerezve, fiatal szereplők felvonultatása mellett vigyük tovább a történet eddigi irányvonalát.

- A szereplők között még magyar kaszkadőröket is találunk. Miért esett rájuk a választás?
- Litvániában nem volt megfelelő kaszkadőr csapat, ezért a legjobb és a legközelebbi, amit kaphattunk, a magyar volt, Ungár Béla kitűnő vezetésével. A stáb tagjai összesen mintegy tíz helyről, köztük Lengyelországból, Csehországból, Ausztriából, Kanadából, Amerikából, Angliából érkeztek. Minden ország jeleskedik valamiben; a tapasztalat ahhoz kell, hogy ezek alapján helyesen válasszuk ki a megfelelő embereket.

- Veszélyes volt a forgatás?
- Bármilyen filmben, ha veszélyes jelenetet vállalsz, először orvosi vizsgálaton kell átesned, többek között a biztosítás miatt is. Mivel előzőleg már volt egy sérülésem, azt kellett mondanom, hogy volt egy autóbalesetem, különben ha valami történt volna velem, a biztosító cég nem fizetett volna. Így azonban, ezt meghallva közölték velem, hogy nem vehetek részt semmiféle mutatványban. Ráadásul elvégeztették velem a létező összes tesztet: a drog- és a vizelet tesztet, a szív és érrendszeri vizsgálatot, szóval mindent. A tiltás ellenére már a Hegylakó forgatásának az első napján fölvittek vagy négy méterre, és az egyik díszletről a másikra kellett átugranom. Lehetett vagy három méter a távolság közöttük, és a magasságuk is különböző volt. A második napon a derekamra erősítettek egy drótot, és felvittek a magasba, a csúcsra. Nem tudom hány méterre, de rettentő magas volt; még a barátnőm, Alex is vitázni kezdett velem emiatt. Talán tizenkét-tizennégy méteren voltam, innen kellett leugranom a földre. A filmben ez majd úgy látszik, mintha egy nagyon magas épületről ugranék le - teszi hozzá.


- Nem félt?
- Dehogynem. Utálok a magasban lenni, nem szeretem a magaslatokat. Ez konkrét félelem - nevet rám. A vicces az egészben, hogy nem elég, hogy fent voltam az építmény tetején, ami úgy nézett ki, mint egy épület oldala, hanem még le is kellett ugranom egy halom dobozra. Mivel ilyet még soha nem csináltam, és nem is gyakoroltam, csak reméltem, hogy meg tudom tenni. Azzal bíztattak, hogy nyugodtan leugorhatok, nincs semmi probléma. Kétszer megpróbáltam, és másodszorra már jobban sikerült, mert tudtam, hogy mi vár rám.

- Duncan McLeod technikája mindenkit lenyűgöz, aki látta őt a sorozatban vagy a filmvásznon. Mikor kezdett el kardozni, illetve a küzdősportokkal foglalkozni, és milyen vállfajukat űzi?
- A küzdősportokat körülbelül négy, a kardozást pedig nagyjából egy évvel a Hegylakó indulása előtt kezdtem el, úgy 1989-90 körül. Jelenlegi stílusom alapja a hun gar, a kung fu egyik ága, amivel 1991-ben kezdtem el foglalkozni. Más harcművészeteket is űztem, például taekwondo-t még a kickbox előtt. Filmbeli technikámat különböző - japán, kínai, koreai és európai - harcmodorok ötvözésével alkottam meg, ettől lett egyedi.
Sokan a harcművészetet is egyfajta művészeti ágnak tartják, mint például a festészetet. A festő sem egy színt alkalmaz, palettáján a szürke, a barna, a zöld éppen úgy megtalálható, mint a többi. A harcművész is több stílus keverékéből alakítja ki a sajátját - különböző dolgokat használ edzése során, hogy kihozza a magából a legjobbat - ettől lesz más, mint a többi.

- Hogyan őrzi meg hihetetlen ruganyosságát? Mit tesz azért, hogy továbbra is ilyen fitt maradjon?
- Rengeteg munkával. Néhány évvel ezelőtt ruganyosabb voltam, de még mindig nagyon sokat edzek. Konditerembe járok, különböző küzdő- és egyéb sportokat űzök. Kiemelkedően fontosnak tartom a megfelelő nyújtást is.

Ráadásul az étrendemre is vigyázok. Többek között nem eszem tejszínt, tejszínes dolgokat, vajat; kenyeret is csak alkalmanként.

- Úgy hallottam, szereti a palacsintát...
- Néha reggelente sütök palacsintát is, de ez másfajta búzával készül. Ez másféle, amerikai stílusú palacsinta - mondja a nevetve, a "palacsinta" szót magyarul. Különböző dolgokat teszek bele, például lenmagot, teljes kiőrlésű búzalisztet, banánt.

- Változtat az étrendjén, az étkezési szokásain, ha filmezni kezd?
- Igen, a diétám szigorúbbá válik ilyenkor. Attól függ, hogy éppen mit játszom. Ha szükséges, és ha a szerep megkívánja, akkor jobban odafigyelek, és akkor jobban is nézek ki. Most kezdek egy filmet Afrikában, aminek egy részét utána majd Magyarországon vesszük fel. Ebben például van néhány jelenet, amikor többet kell megmutatnom magamból.

Kiss Petra
Fotó: Vas Péter
www.helloinfo.hu
2006. július 18.
Oldal: 1 / 2 1 2 >
 Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
 Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
 Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Hegylakó: történetek
Levelezési Lista


Levelezési Lista
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Mary_OHara
2009/02/23
köszi Zsuzsa! smiley Megnézem! Látam azt arészt de kiesett a tudatomból, hogy ő is benne van, Kiváncsian várom.

Zsuzsa
2009/02/22
Szia Mary_OHara! A jövő héten láthatod őt a TV2-n a Grace megmentése/Saving Grace (1. évad 17. epizód) c. részben.

Mary_OHara
2009/02/21
ha jol tudom Georges Corraface is szerepel egy részben, Azt már nem tudom, hogy melyik évadban. 22-dik rész az biztos.

Amanda26
2009/01/11
BUÉK Mindekinek!:-)

Eowyn
2008/12/22
Sziasztok! Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kívánok! smiley

MeLissa
2008/11/16
Tegnap fel voltam háborodva! Nem a 2. résznek kellett volna mennie? Helyette ment a 4. Gondolom egy-két hónap múlva le is veszik a műsorról! smiley

Eowyn
2008/11/12
Szívesen :-) Igaza volt a port.hu-nak, tényleg a legelső rész volt. Örültem, mint majom a farkának *music* Zsu: írtam privát üzit

Zsuzsa
2008/10/28
Szia Eowyn! Köszi a híreket! smiley

bhelga
2008/10/27
Köszi Éowyn! Aktivizálom magam smiley

Eowyn
2008/10/27
A részleteket beírtam a fórumba, kérlek, nézzétek meg!

Archívum
Fight Spam
367233 látogató

Powered by v6.01.18 © 2003-2005 | FiSubice by: